-----------------------------------------------------Persbericht---------------------------------------------

Katoendrukken bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

Op zaterdag 26 oktober zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is bij Ambachtelijke Katoendrukkerij Kleine-Lijn aan de Stationsweg 29 in Blije. Bij Kleine-Lijn zijn routekaarten gratis verkrijgbaar maar deze zijn ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

ME-KL Kleine lijn 02Als je het atelier van Kleine-Lijn binnenkomt is het heerlijk warm en gezellig. De kaarsen branden en dus een goed begin om hier de winkeltjesroute te starten met koffie en huisgemaakte taart. Rond het atelier is het genieten van de tuin met zijn prachtige fruitbomen o.a. vijg, mispel, kweepeer, appel etc. Het fruit uit eigen tuin wordt verwerkt in de taarten en vele soorten jams en chutneys.

In het atelier worden textielmotieven met de hand op natuurlijke stoffen gedrukt. Kleine-lijn is gespecialiseerd in handbedrukte stoffen voor zowel mode en interieur. In de winkel zie je dan ook alleen producten die in eigen atelier zijn ontworpen en gemaakt. Voor degene die de fijne kneepjes van dit mooie, oude ambacht willen leren, zijn er gedurende het hele jaar diverse workshops. Bijvoorbeeld de workshop zeefdrukken op katoen. In het atelier wordt de basis van het zeefdrukken uitgelegd en maakt u een eigen ontwerp op een van de producten. Tevens worden er workshops papierscheppen en papierleer-maken georganiseerd. Meer informatie op www.kleine-lijn.nl

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk ME-KL Kleine lijn 03voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

ME-KL Kleine lijn 01Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Sneupzolder De Terp in Hiaure, Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij), Atelier Kleine-Lijn te Blije (theetuin), Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert (theetuin), Atelier Nunique in Oosternijkerk (koffie en thee). Bij De Bonte Blikvanger in Hallum kan men naast koffie en thee ook lunch verkrijgen. Op de website van de winkeltjesroute staan adressen van andere bedrijven die zich langs de route bevinden en die van pas kunnen komen bij het plannen van een dagje winkeltjesroute: een fietsenverhuur (e-bikes), cafetaria, lunchroom, terras, de hoogste terp van Friesland, B&B, schapenmelkerij en makelaar.

Naast elke laatste zaterdag van de maand, is de winkeltjesroute wekelijks van donderdag tot en met zaterdag te volgen. Let dan wel op de afzonderlijke openingstijden per winkel en atelier want die verschillen. Een routekaart op zakformaat zorgt ervoor dat vlot van A naar B gereden kan worden. De klant bepaalt zelf in welke volgorde de route gereden wordt en welke winkeltjes en ateliers worden bezocht. Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. De routekaart is tevens stempelkaart. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert.

-----------------------------------Einde persbericht--------------------------------------