---------------------------------------------Persbericht van zaterdag 28 September-----------------------------------------------

Serviesgoed van Bunzlau Castle bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

Op zaterdag 28 september zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De start van de route is @ Bij De Pastorie aan de Flieterpsterdyk 21 te Reitsum. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.KL - Bunzlau Castle Bij De Pastorie

Bij De Pastorie is een speciaalzaak in serviesgoed van Bunzlau Castle en Emma Bridgewater. Bunzlau Castle, ook wel Pools aardewerk genoemd, is makkelijk te herkennen aan de gezellige blauwe bloemetjes rondom het aardewerk. Dorianne Hofker verkoopt het met de hand beschilderde servies al meer dan 10 jaar. Eerst alleen via het web, later werd de handel uitgebreid met een fysieke winkel. Nieuw in de winkel zijn de voorraadbussen van aardewerk en glas en de nieuwe lijn handdoeken, theedoeken en plaids. Naast het Bunzlauservies kan men in Reitsum terecht voor het serviesgoed van het Engelse merk Emma Bridgewater, dat wereldwijd verkocht wordt. Hier in het noorden van Nederland maar mondjesmaat, wat maakt dat klanten van ‘heinde en ver’ naar Reitsum komen voor een nieuwe theepot of een paar koffiemokken. Ook van dit serviesgoed worden elk jaar nieuwe decoren gelanceerd. Het servies van Emma Bridgewater is herkenbaar aan de kleurige tekening van planten en dieren rondom de mokken. Het servies wordt nog altijd handgemaakt in Engeland.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het plattelaKL- Emma bridgewater Bij De Pastoriend, goed te doen op de fiets (in etappes) maar ook prima te volgen met de auto. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese kust en loopt van Hallum tot Morra.

Een routekaart op zakformaat zorgt ervoor dat vlot van A naar B gereden kan worden. De klant bepaalt zelf in welke volgorde de route gereden wordt en welke winkeltjes en ateliers worden bezocht. Kijk voor de route- en stempelkaart met adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdag- en vrijdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

-----------------------------------Einde persbericht--------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dorianne Hofker
06-13594057
info@bijdepastorie.nl