---------------------------------------Persbericht van Zaterdag 29 juni 2019--------------------------------------------

Schitterend glaswerk te Wierum

Zaterdag 29 juni is het weer zover! De Noord-Friese Winkeltjesroute start deze dag aan de voet van de dijk te Wierum bij Glasschitteringen. Deze route is een initiatief van diverse leuke winkeltjes en ateliers in de landelijke omgeving van Noord-Oost Friesland. Op de laatste zaterdag van de maand zijn van 10.00 tot 17.00 de deuren open voor het publiek, routekaarten zijn beschikbaar op elk adres en tevens te downloaden op de website. De routekaart is tevens een stempelkaart, is deze vol wordt je beloont met een kleine attentie van het laatste adres dat je bezoekt.  Voor een bijzonder dagje uit en een warme persoonlijke ontvangst!     De route start iedere maand op een ander punt, deze maand in het bijzondere sfeervolle dorpje Wierum bij Glasschitteringen

GLfoto25Waar vroeger de haven van Wierum lag, is nu de expositieruimte/tuin van Walter Luyks.

Hier kun je divers handgemaakt glaswerk bewonderen en kopen zoals gebrandschilderd glas en Tiffanyglas. Tiffanyglas is een techniek waarbij stukjes glas omwikkeld worden met koperfolie om de randen vervolgens aan elkaar te solderen. Walter is al ruim 30 jaar bezig met deze liefde voor glas.

Hij begon met het gieten van tinnen figuurtjes tot hij op een dag vleugeltjes wilde maken voor een engeltje. Via zelfstudie en diverse cursussen maakte hij zich de Tiffanytechniek eigen en is tevens bezig met brandschilderen  “Ik heb m’n oude liefde voor schilderen teruggevonden in het brandschilderen”; aldus een enthousiaste en gepassioneerde Walter. De kleuren en de sfeer die uitgaan van het glas inspireren hem tot de vormgeving van zijn creaties.

Nu hij met pensioen is, heeft hij naast de kleinkinderen en de tuin veel meer tijd over voor z’n passie met glas. In het knusse atelier is er altijd tijd voor een praatje en uitleg over de diverse objecten.

Zijn assortiment bestaat uit: Glas-art voor buiten, Vrije vormgeving met vlakglas, glas in lood,Tiffany, raamhangers, en werk in opdracht, kortom teveel om op te noemen en hoog tijd om een kijkje te nemen bij Glasschitteringen in Wierum en uiteraard de rest van de winkeltjesroute!