Boek de Noord-Friese Winkeltjesroute op 27 maart

FPFoto-05Op zaterdag 27 maart zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. Door de coronamaatregelen is het alleen mogelijk de route te volgen op afspraak. De klant maakt één afspraak via telefoonnummer 06-29173519 en wij regelen de rest! Natuurlijk zijn er regels verbonden aan het bezoek, maar hoe leuk is het om eindelijk weer eens vrijblijvend te winkelen bij de gezellige plattelandswinkeltjes. De winkeliers zijn klaar voor bezoek op veilige afstand. Bij een aantal winkellocaties kan koffie of thee to go worden besteld.

De aangesloten winkeliers en atelierhouders bevinden zich in het uitgestrekte Noord-Friese waddenlandschap en kennen een grote diversiteit qua aanbod. Van kadowinkel tot glaskunstatelier, van brocanteshop tot kaarsenmakerij.

Kies zelf wat het beginpunt is van je winkeltjesroute en volg de route met de klok mee. Begin je in het westen aan de winkeltjesroute, bijvoorbeeld bij Ferwert, start dan bij Kadowinkel Ter Sted. Een grote koeienstal die Afke Kramer heeft omgetoverd tot hippe kadozaak met woonaccessoires en landelijke kado’s, ook voor de kleine beurs. KWfoto-07

Voor mensen die de winkeltjesroute liever vanuit het oosten aanvliegen, is Sathe 1772 in Morra een mooi begin. In een boerderij midden in het kleine dorpje verkoopt Sigrid Slagman woondecoratie en brocante, en ook koffie- en thee to go. Sigrid heeft een waar talent voor styling en inrichting en dat zie je terug in haar winkel. De combinatie van oude en nieuwe spullen levert een verrassend assortiment op.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Van april tot en met september maakt Kunst in de Kerk van Lichtaard onderdeel uit van de route. Met elke maand een andere expositie.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten. SFoto-05

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route-op-afspraak kan ook elke donderdagmiddag en vrijdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

 

Vanaf Mei tot September elke laatste Zaterdag van de maand “Kunst in de Kerk” met verrassende kunstenaars.

-----------------------------------Einde persbericht--------------------------------------