-----------------------------------Persbericht--------------------------------------

28 Mei weer een Noord-Friese Winkeltjesroute

Volop Bloemen bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

Op zaterdag 28 mei is het Noord Friese Winkeltjesroute. De deelnemende winkeltjes en ateliers stellen tussen 10 uur en 17 uur hun deuren open voor publiek. De gezellige sfeer en de persoonlijke ontvangst zorgen naast het diverse aanbod dat er voor ieder wat wils is. Het aanbod bij de winkeltjes en ateliers varieert van mode, woonaccessoires, servies, brocante en wol tot bloemen, kaarsen, glaskunst en mozaïek. Routekaarten zijn op elk adres te verkrijgen en de route is zowel op de fiets als per auto te doen. Routekaarten zijn ook te downloaden via de site van de winkeltjesroute: www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Wanneer de route vanuit het zuiden gestart wordt, begin dan eens bij Bloemen Doorn Roosje in Burdaard. Het bedrijf van Aukje Kingma aan de Wanswerterdyk bestaat al 12 jaar. Als gevolg van wegwerkzaamheden was de winkel noodgedwongen vier maanden lang gesloten maar sinds kort is de weg weer vrij en kan, na een feestelijke heropening, de winkel weer veilig bezocht worden. Bloemen Doorn Roosje heropend 2022

Als ervaren bloemiste/bloembindster kan men bij Bloemen Doorn Roosje terecht voor boeketten, hanging baskets, eenjarige- en meerjarige tuinplanten, kleine snuisterijen, bruidswerk en rouwwerk. Ook zijn workshops op locatie mogelijk. Als gevolg van corona is Aukje een bezorgservice gestart voor mensen die niet in de winkel wilden of konden komen.  En met groot succes want ook nu nog heeft ze haar handen vol aan de bezorging van boeketten en planten aan huis. De bezorging in en rond Burdaard is gratis en bestellingen kunnen telefonisch of per mail gedaan worden.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije en Wierum langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Bornwird en Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

 

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij), Atelier Kleine-Lijn te Blije (theetuin), Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert (koffietuin), De Bonte Blikvanger in Hallum (koffie en thee), Sathe 1772 in Morra, Vreedebest in Bornwird (koffie en thee), Anno 1832 in Oosternijkerk (koffie en thee) en bij Sneupzolder De Terp in Hiaure. Op de website van de winkeltjesroute staan adressen van andere bedrijven die zich langs de route bevinden en die van pas kunnen komen bij het plannen van de winkeltjesroute: fietsenverhuur Jellema te Ferwert (e-bikes), cafetaria De Witte Olifant in Burdaard, terras bij Café De Kalkman in Wierum, terras op de hoogste terp van Friesland in Hegebeintum, B&B De Bloemenhoeve in Burdaard.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook op andere dagen gevolgd worden, check dan wel de afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

-----------------------------------------------------Einde persbericht-----------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u deze maand contact opnemen met Aukje Kingma van Bloemen Doorn Roosje: 06-20717137