-----------------------------------Persbericht--------------------------------------

30 Juli Kunstnijverheid bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

Op zaterdag 30 juli zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10 uur tot 17 uur. De aangesloten winkeliers en atelierhouders bevinden zich in het uitgestrekte Noord-Friese waddenlandschap en kennen een grote diversiteit qua aanbod. Van kadowinkel tot glaskunstatelier, van brocanteshop tot kaarsenmakerij.

Begin je in het westen aan de winkeltjesroute, bijvoorbeeld bij Ferwert, start dan bij Outdoor Mozaïek Gallery van Liesbeth Sytsma aan de Ljouwerterdyk 7, net buiten Ferwert. Strijk er gerust neer voor een kopje koffie met ‘home made’ lekkers erbij terwijl Liesbeth met passieglasmozaiek 01 vertelt over haar ambacht; de mozaïek, waarmee ze 14 jaar geleden haar galerij begon. Liesbeth ging van start met tuindecoraties van mozaïek, en voorzag talloze meubels van honderden kleine, gesneden steentjes waardoor ze een eigentijdse look kregen. Door de jaren heen is het assortiment uitgebreid met een sieradenlijn en een verlichtingslijn gemaakt van glas, ook wel ‘glassfusing’ genoemd. Liesbeth blijft zich bekwamen in nieuwe ambachten en vertelt er trots over: “ik maak nu ook Rock-Art schilderijtjes, dat zijn schilderijtjes met hele kleine natuursteentjes, voorzien van een prachtige tekst die aansluit op de wensen van de klant. En helemaal de trend Rasin Art 01van nu zijn mijn Rasin-Art&Kunst meubelen. Dat moet je echt met eigen ogen zien; met epoxy bewerkte tafels, uurwerken, onderzetters, schalen en wandpanelen. Ze krijgen een super sterk, glad en gekleurd oppervlak. Helemaal hip!” Aldus een enthousiaste Liesbeth. Ook voor workshops kan men bij Liesbeth terecht. www.outdoormozaiekgallery.nl.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. De route strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije en Wierum langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag en vrijdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart. Let op: check op onze website de actuele openingstijden per winkel om teleurstelling te voorkomen. Op zaterdag 30 juli zijn de volgende winkels gesloten: Kadowinkel Ter Sted

             -----------------------------------------------------Einde persbericht-----------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u deze maand contact opnemen Liesbeth Sytsma, 06-30878768