Logo Links

Kunst in de Kerk Lichtaard tijdens de winkeltjesroute van zaterdag 28 September

Noordermieddijk 3
9176 GE Lichtaard

Op zaterdag 28 September laten meerdere regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse kerkje van Lichtaard. De expositie is gekoppeld aan de  Noord-Friese Winkeltjesroute die op dezelfde dag plaatsvindt. De kerk van Lichtaard is gevestigd aan  de Noardermieddyk 3 en is tussen 10 uur en 17 uur gratis toegankelijk  voor belangstellenden.

Els Posthumus

Om even stil te staan

Al van kinds af aan was tekenen een passie voor mij. Die passie bleef en  werd na mijn eerste expositie in 1995 alleen maar sterker. Hierna volgde ik ruim 15 jaar lessen in de schilderkunst bij vooraanstaande  academische kunstenaars. Geleidelijk aan ontwikkelde ik een intense  voorkeur voor portretten en zeegezichten. De zee is voor mij een  onuitputtelijke inspiratiebron met zijn wisselende luchten en  dynamische, overweldigende kleurschakeringen. Talloos zijn de bijzondere portretten, waarvoor ik opdrachten kreeg. Vele schilderijen hebben hun  weg naar kunstliefhebbers gevonden, mede dankzij de ruim honderd  exposities in het binnenland (o.a. Van Hall Instituut, De dream,  IJsherberg, bibliotheken en de Sionsberg) en nu ook in het buitenland  (Hilton Copenhagen Airport).

Thuis in mijn atelier 'els-art' of elders geef ik workshops (en feestjes)  voor kinderen en volwassenen om de gaves van anderen mee te helpen  ontwikkelen.

Dineke Prins

 In onze snelle maatschappij is er steeds meer waardering voor duurzame  producten die ambachtelijk met aandacht en vakmanschap zijn vervaardigd.

 Iedere handgemaakte tas wordt met liefde gemaakt van de beste duurzame  materialen. Ik werk met meubelstoffen, mooie gobelins, vintage leer,  duurzaam gelooid visleer en banners van evenementen. Door het gebruik  van deze sterke slijtvaste materialen wordt de tas in het gebruik steeds mooier. Mankeert er iets aan je Bolsas-tas, dan heb ik een herstel  service.

Liefde voor stoffen, kleuren en dat combineren is mijn  passie. Ik ben steeds op zoek om de grenzen te verleggen. Mijn tassen  zijn kunstwerken, dit houdt in dat er van iedere tas maar ייn exemplaar  bestaat, het zijn daarom altijd unieke tassen. Samen met de klant  bespreek ik de mogelijkheden en persoonlijke wensen.


Jan Woudstra

Jan Woudstra omslag

 

Els Posthumus

20190225_162315-1 Klein
Screenshot_2019-01-26-16-33-12-1 Klein

Dineke Prins

Tas 01 Klein
Tas 02 Klein

Jan Woudstra

Jan Woudstra komt zijn nieuwe gedichtenbundel voorlezen vanaf 2 uur.