Kunst in de Kerk Lichtaard tijdens de winkeltjesroute van zaterdag 25 September

Noordermieddijk 3
9176 GE Lichtaard

Zaterdag 25 september zijn de ateliers en winkels van de Noord Friese winkeltjesroute weer geopend van 10 tot 17 uur. In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het zijn ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer waar je persoonlijk geholpen wordt. Pak de fiets of auto en ga op ontdekkingsreis!


Kadowinkel Ter-Sted verkoopt 25 september pompoenen voor het goede doel en je kunt er een heerlijke kop pompoensoep eten.

Ook is er weer een editie van Kunst in de Kerk. In de kerk van Lichtaard is deze maand het werk te zien van Ellen Bakker, Annie Schat-Vanger en Henk Stapert.
Tussen 10.00 en 17.00 uur exposeren de regionale kunstenaars hun werk in het 16e eeuwse Gertrudiskerkje aan de Noardermieddyk 3 in Lichtaard. De toegang is gratis.
Een bezoek aan de expositie kan gecombineerd worden met een ronde langs de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute. Routekaarten zijn verkrijgbaar in de kerk of gratis te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

De exposerende kunstenaars


Ellen Bakker, zangcoach en niet voor één gat te vangen, maakte van haar coronanood een deugd en van haar keramiekhobby een dagtaak. Sinds medio vorig jaar maakt ze opmerkelijke vazen en sfeerlichten in alle maten en vormen.Online vond ze leraren over de hele wereld en dat leverde een verrassend snelle ontwikkeling op. Haar keramiek varieert van strakke tot meer “sappige” vormen en heeft diepe kleuren. Raku is de Japanse stooktechniek waar ze zich op gestort heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van temperatuurschokken, vuur en rook. Dat geeft diepe kleuren en een kenmerkend craquelé-effect. De werken zijn handgebouwd en ieder stuk is uniek.
Kleibrein noemt ze zichzelf op Instagram, want als je met klei bezig bent is er niets anders in je hoofd dan bouwen, vormen, polijsten, glazuren en stoken. Kortom, klei.


Annie Schat-Vanger tekent en schildert al van jongs af aan. Ze maakt pentekeningen, realistische schilderijen en abstracte werken. Daarnaast schrijft ze gedichten.
Onlangs rondde ze de opleiding 'kindertekeningen analyseren' af en behaalde het diploma. "Ik vind dit prachtig werk om te doen en dit sluit aan bij mijn passie. Want elke tekening of schilderij vertelt iets en is van waarde."
Meer van haar werk is te vinden op: www.ArtCatcher.nl

Henk Stapert pakte op latere leeftijd het schilderen serieus op nadat zijn gezondheid hem noopte om het rustiger aan te doen. Bij zijn grote voorbeeld Jan Kooistra volgde hij 5 jaar lessen in schilderen met olieverf.
Menig schilderij is de afgelopen 5 jaar van de ezel af gekomen. Veelal groot formaat doeken. Zijn inspiratie vindt hij in de natuur rondom Veenwouden en de Westereen.
Nu de collectie inmiddels flink gegroeid is, is het tijd het werk ook aan een groter publiek te tonen

Door meerdere kunstenaars tegelijk te laten exposeren in het kerkje, wordt elke maand voor een verrassende combinatie gezorgd. De expositie vindt slechts eenmaal per maand plaats.
Bent u kunstenaar en heeft u interesse in exposeren bij Kunst in de Kerk? Stuur een mailtje naar liesbeth@outdoormozaiekgallery.nl.

Ellen Bakker

ellenbakker KL

Annie Schat-Vanger

annieschat-vanger KL

Henk Stapert

henkstapert KL