-----------------------------------Persbericht--------------------------------------         

Noord-Friese Winkeltjesroute klaar voor de ‘anderhalve meter economie’

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat te popelen om weer klanten te ontvangen. In de afgelopen periode hielden sommige winkeliers de deuren gesloten en andere hadden aangepaste openingstijden. Inmiddels zijn de meeste plattelandswinkeliers weer open en zijn maatregelen getroffen om klanten veilig te kunnen laten winkelen. We houden anderhalve meter afstand, er wordt goed schoongemaakt en elke winkel geeft afzonderlijk aan wat de precieze regels zijn rondom veilig winkelen. Ditzelfde geldt voor de aangesloten ateliers. Juist nu is het rustig winkelen bij de Noord-Friese Winkeltjesroute. En daarom gaat de winkeltjesroute van zaterdag 30 mei ‘gewoon’ door. De meeste winkeliers zijn die dag geopend van 10-17 uur.

Dus stap op de fiets of in de auto en winkel lokaal. Juist nu kun je rustig onze winkels aandoen en ongestoord shoppen. Misschien wil je je servies uitbreiden, zoek je een leuk kadootje of ben je toe aan een nieuwe outfit. Iedereen raakt zo langzamerhand gewend aan de nieuwe ‘anderhalve meter economie’ en wil er weer op uit.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Let in het bijzonder op de afwijkende openingstijden per winkel i.v.m. Corona. Nog niet alle winkels en ateliers zijn geopend. De routekaart is tevens stempelkaart; bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag en vrijdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten. Liesbeth Sytsma van de Outdoor Moza├»ek Gallery in Ferwert heeft de theetuin omgetoverd in een creatief ‘Coffee To Go’ loket. “Ik wil de bezoekers graag uitnodigen in de theetuin maar helaas mag dat nu niet. Ik hoop de bezoekers tegemoet te komen door het openen van ons Coffee To Go loket. Ik serveer de koffie in een kartonnen bekertje en klanten kunnen de koffie onderweg opdrinken”.

-----------------------------------Einde persbericht--------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dorian Hofker
06-13594057
info@bijdepastorie.nl